Καφεμαντεία

"Μην πιστεύεις σε αυτό που λέει το κατακάθι του καφέ στο πάτο του φλιτζανιού, αλλά μη χάνεις και την ευκαιρία να διαβάσεις το μέλλον σου εφ' όσον μπορείς".


kafemantia

Η τέχνη στο να διαβάζεις τον καφέ και να καταλαβαίνεις τι λέει για το μέλλον σου είναι τόσο παλιά, όσο και ο ίδιος ο καφές. Ο τούρκικος καφές και το διαβασμά του είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και είναι μέρος της συζήτησης και απόλαυσης που συνοδεύουν το ρόφημα. Ο ανατολίτικος καφές είναι ο μοναδικός που δίνει τέτοια ευκαιρία. Στα τέλη του 17ου αιώνα η πρακτική αυτή γίνεται πολύ της μόδας στο Παρίσι και με τον καιρό μεταδίδεται και στην Αυστρία, Ουγγαρία και τη Γερμανία. Όταν τελειώνει κανείς με τον καφέ του πρέπει να γυρίσει το φλιτζάνι στο πιατάκι. Αυτός που θέλει να μάθει για το μέλλον του λέει "'Ότι και να συμβαίνει θέλω να δω το μέλλον μου και δέχομαι κάθε μαντεία". Είναι προτιμότερο το φλιτζάνι να κρυώσει εντελώς και μετά αυτός που διαβάζει εξετάζει τις φιγούρες που έχουν δημιουργηθεί από το κατακάθι. Ο σκοπός είναι να λέγονται τα καλά νέα και να δείχνει κανείς θετική άποψη για το μέλλον. Οι μορφές και οι φιγούρες στο φλιτζάνι έχουν διαφορετική σημασία και συμβολισμό.


kafemantia

Εδώ μπορείτε να μάθετε να διαβάζετε τι σας λέει το κατακάθι του καφέ. Καλό είναι το κατακάθι του καφέ να ανακατευθεί προσωπικά από αυτόν που ήπιε τον καφέ και ο ίδιος να γυρίσει το φλιτζάνι στο πιατάκι. Κάποιοι λένε ευχές και αγγίζουν τον πάτο του φλιτζανιού. Μετά το φλιτζάνι ανακαλύπτεται και περιμένει κάποιον να διαβάσει το μέλλον στο κατακάθι. Η παράδοση λέει αυτός που μαντεύει να πει τα μαγικά λόγια.

"Ας γίνει αυτό που θέλεις" και μετά το διάβασμα του κατακαθισμένου ξεκινάει. Τα υπόλοιπα εξαρτιόνται από αυτό που φαίνεται στο φλιτζάνι και τη φαντασία toy καθενός. Το σημαντικότερο είναι ότι πάντα έχει καλά νέα.

Το σημάδι αυτό λέει για αγαθά και αντικείμενα.

ΔΥΟ ΧΟΝΤΡΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ προβλέπουν ταξίδι στη θάλασσα ή επαγγελματικό ταξίδι κάπου όπου υπάρχει θάλασσα.

ΑΔΕΙΟ ΤΡΙΓΩΝΟ σας λέει ότι θα λάβετε κάποιο δώρο. Αυτό μπορεί να είναι χρηματικό ποσό, το οποίο θα πάρετε χωρίς καμία προσπάθεια.

ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΕΛΕΙΕΣ μαζεμένες σε ομάδες στο κατακάθι είναι σημάδι για λεφτά. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβετε λεφτά αυτές τις μέρες.

ΤΟ ΚΟΡΔΕΛΑΚΙ λέει για κάποιο ωραίο γεγονός. Μπορεί να είναι σημάδι για αρραβώνα ή να σας περιμένει πρόταση γάμου.

Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΑΣ είναι σημάδι για τύχη. Είναι επιχείρημα για επιτυχία μετά από πολύ δουλειά.

Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΑΣΤΕΡΙΟΥ προβλέπει σύντομο ή μακρινό ταξίδι. Μπορεί να σημαίνει και επένδυση.

ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ λένε για την αρχή μιας νέας φιλίας. Σε περίπτωση που οι τελείες είναι δίπλα η μία στην άλλη, θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή.

Ο ΚΥΚΛΟΣ σημαίνει ότι η τύχη σας είναι ανοιχτή. Αυτό λέει ή για γάμους ή για καλυτέρευση της επαγγελματικής σας θέσης.

ΑΔΕΙΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ είναι σημάδι για γάμο ή αρχή ωραίων ημερών για την οικογένειά σας.

ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ που μοιάζει με ΚΟΥΠΙ λέει ότι τα διοικητικά ή δικαστικά σας θέματα θα τελειώσουν καλά για σας.

ΜΙΑ ΙΣΙΑ ΓΡΑΜΜΗ προβλέπει ταξίδι και ευτυχισμένο γυρισμό.

Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΦΟΙΝΙΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ πάντα σημαίνει πολλές και ωραίες διακοπές. Αυτό θα να πει ότι θα δείτε νέες χώρες και θα συναντήσετε καινούριους ανθρώπους.

Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ σημαίνει ότι θα μετακομίσετε, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι θα κερδίσετε την καρδιά κάποιου.

Σε περίπτωση που βλέπετε ΦΥΛΛΑ, καλό είναι να μη λέτε τίποτα. Το φύλλο σημαίνει νέα από παλιό φίλο ή φιλενάδα. Μπορεί επίσης να σημαίνει καινούρια συνάντηση.

ΤΟ ΜΑΤΙ μπορεί να λέει δύο πράγματα: το πρώτο είναι ότι αυτό είναι σημάδι για την ύπαρξη ενός ανθρώπου που σας ζηλεύει. το δεύτερο οτι υπάρχει κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται για σας.

Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ μπορεί να σημαίνει ότι οι μεγαλύτερες επιθυμίες σας θα πραγματοποιηθούν ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένετε.

ΟΙ ΤΕΛΕΙΕΣ που σχηματίζουν ΚΟΛΙΕ σας θυμίζουν ότι πρέπει να καταβάλετε μεγάλες προσπάθειες για να κερδίσετε την καρδιά κάποιου. Θα χρειαστεί να κάνετε θυσίες.

ΣΗΜΑΔΙ που μοιάζει με το γράμμα "Υ" δείχνει ότι θα συναντήσετε απροσδόκητα κάποια φίλη / φίλο σας.

Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΣΑΝΤΑΣ σημαίνει ότι θα πάρετε λεφτά. Πρέπει όμως να προσέχετε μην τα ξοδέψετε.

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είναι σημάδι για προβληματική φιλία και σας θυμίζει ότι πρέπει να βάλετε το τέρμα. Προσέξτε!

ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ σε τρίγωνο προβλέπουν ότι κάποιος φίλος σας θα σας ζητήσει βοήθεια. Μην τον/την αφήσετε. Να βοηθήσετε.

ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΙΟΥ ή ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ σας θυμίζει ότι δεν πρέπει να πιστεύετε σε κάθε υπόσχεση. Προσέξτε! Εάν πιστεύετε τις υποσχέσεις όλων τριγύρω σας, ρισκάρετε να σας πληγώσουν.

ΤΕΛΕΙΕΣ που θυμίζουν ΑΜΜΟ προβλέπουν ότι θα ξοδέψετε λεφτά. Να προσέχετε!

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Το κουδούνι λέει ότι θα λάβετε καλά νέα.

ΤΡΑΠΕΖΙ Το τραπέζι δείχνει ένωση. Θα λάβετε μέρος σε συνέλευση η οποία θα λύσει τα προβλήματά σας.

ΚΕΦΑΛΙ ΕΝΟΣ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ Το κεφάλι ενός λιονταριού σημαίνει ότι οι επιθυμίες σας θα πραγματοποιηθούν σύντομα. Σε περίπτωση που βλέπετε ολόκληρο λιοντάρι, αυτό σημαίνει ότι η επιτυχία σας θα συνεχίσει και θα γίνετε δεκτός από τους φίλους σας.

ΠΥΡΓΟΣ Ο πύργος σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν αυτό που κάνετε και θέλουν να σας μιμούνται. Να προσέχετε, μη σας ξεφύγει και για τις δουλειές σας.

ΠΟΥΛΙ Το πουλί συμβολίζει την καλή τύχη. Θα πάρετε λεφτά ή αγαθά από απροσδόκητο μέρος ή κάποιος φίλος σας θα σας κάνει δώρο.

ΑΧΛΑΔΙ Το αχλάδι είναι το σημάδι που λέει ότι έρχεται το τέλος κάθε δυστυχίας σας.

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ Το πεντάγωνο σημαίνει ότι έχετε μεγάλη πιθανότητα να πετύχετε σε αυτό που ξεκινάτε να κάνετε, πρέπει όμως να το σκεφτείτε καλά πριν πάρετε την απόφαση.

ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ Η δύση του ηλίου σημαίνει δουλειά που θα κλείσετε. Εάν τώρα σχεδιάζεστε κάποια καινούρια δουλειά, σίγουρα θα υλοποιηθεί.

ΚΑΜΠΑΝΑ Η καμπάνα σημαίνει καλά νέα από μακρινούς φίλους σας ή από τη διοίκηση.

ΛΟΥΛΟΥΔΙ Το λουλούδι προβλέπει ότι μια από τις επιθυμίες σας θα πραγματοποιηθεί. Εάν είστε απλός υπάλληλος θα πάρετε προαγωγή.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ Άνθρωποι που κρατιούνται από τα χέρια σημαίνει συμφωνία. Σύντομα θα κλείσετε συμφωνία που έχει να κάνει με την δουλειά σας και θα σας είναι πολύ χρήσιμη.

ΣΠΙΤΙ Το σπίτι είναι εστία. Αυτό σημαίνει ότι θα μετακομίσετε ή θα μπείτε να μένετε σε νέο σπίτι.

ΑΓΚΥΡΑ Η άγκυρα σημαίνει ότι θα ακούσετε καλά νέα για την επιτυχία σας. Κάντε τα σχέδιά σας. Η άγκυρα σημαίνει επίσης ταξίδι.

ΔΕΝΔΡΟ Το δένδρο σημαίνει ότι τα λεφτά που έχετε επενδύσει σε κάποια δουλειά που καθοδηγείτε μόνος / μόνη σας ή την έχετε αναθέσει σε κάποιον άλλον, θα πετύχει, αλλά πρέπει να κάνετε υπομονή.